באחד השיאים בסרט "לילה ברוקסברי", מנסים שני הביילנים דאג וסטיב בוטבי למכור רעיון לבעלים של מועדון לילה אותו הם פוגשים במסיבה.
לאחר השיחה הם מדברים על כמה זה לא היה פשוט ובעיקר "לא שמתי לב כמה המוזיקה רועשת במועדונים האלה".
נכון, רעש הוא נקודה לא פשוטה כשאנחנו מנסים לייצר מצגת מכירה או לספר סיפור מותג
אבל בתוך הפעילות השיווקית השוטפת שלנו ובעיקר כשאנחנו מנסים למכור או להעביר מסרים – יש הרבה יותר מסוג אחד של רעש – עומס נתונים, הפרעות קשב, מידע מורכב, אוקיינוס אדום של מתחרים, share of voice ועוד.
זה בדיוק המקום שבו כדאי להשתמש בסטוריטלינג. כי סיפורים עושים דבר נפלא –
הם לא רק עוזרים לנו להתגבר על הקקופוניה, אלא פשוט הופכים את הרעש למוזיקה.
הנה כמה רעיונות איך אפשר להשתמש בסטוריטלינג, בשביל לנגן
- למוזיקה יש קהל
קרה לכם פעם ששמעתם שיר ברדיו והרגשתם שהוא נכתב ממש עליכם? עברה לכם בראש המחשבה "איך מי שכתב את השיר הזה מכיר אותי טוב כל כך?" או "איך הוא ידע שזה בדיוק מה שאני מרגיש עכשיו". האימפקט הזה צריך להיות המפתח של הסיפור שאתם מספרים. כמו שמוזיקה נועדה להישמע לרגש, והמסר השיווקי נועד להתקבל ולייצר תהודה. בין אם הקהל שלכם הוא סטארטאפיסטים צעירים או מנהלי בנקים שמרניים, שבצו את מה שהם מרגישים במרכז הסיפור שלכם.
- מצא את הקצב הנכון
בדיוק כמו שמוזיקה טובה מבוססת על קצב שמושך את האוזן, כך גם מסר שיווקי חייב למצוא את הקצב המתאים. אין טעם לזרוק על הלקוח הפוטנציאלי עשרות נתונים בבת אחת. במקום זאת, בנה נרטיב עם עליות וירידות. התחל עם "ביט" חזק שלוכד תשומת לב, תן לרעיון לנשום, ואז בנה לקראת שיא משכנע.
- הקשב לפני שאתה מנגן
מוזיקאים טובים יודעים שהקשבה היא חלק חיוני מהנגינה. לפני שאתה מציג את המצגת שלך, הקדש זמן להקשיב ללקוח. מהם הצרכים האמיתיים שלו? מה מטריד אותו בלילה? כשאתה מקשיב באמת, אתה יכול לכוון את המנגינה השיווקית שלך לתדר המדויק שהם צריכים לשמוע.
- בחר את הכלים הנכונים
בתזמורת טובה, לא כל הכלים מנגנים כל הזמן. יש רגעים שבהם הכינור שולט, ויש רגעים שבהם התופים מובילים. כך גם במסר שיווקי – לפעמים סיפור אישי יהיה אפקטיבי יותר מגרף נתונים מרשים, ולפעמים להיפך. בחר את "הכלים" הנכונים לכל נקודה במצגת שלך.
- פשט את המנגינה
להיטים גדולים מבוססים לרוב על מנגינות פשוטות שקל לזכור. באותו אופן, מסר שיווקי אפקטיבי צריך להיות פשוט וקליט. אם אינך יכול להסביר את הערך המרכזי של המוצר או השירות שלך במשפט אחד, כנראה שאתה עדיין מנגן יותר מדי נוטות בבת אחת.
- יצירת הרמוניה מתוך הניגודים
מוזיקה מעניינת כוללת מתחים והרמוניות. אל תפחד להציג את החסרונות או האתגרים לצד היתרונות. דווקא ההכרה באתגרים והצגת הפתרונות שלך להם יוצרת "הרמוניה שיווקית" משכנעת יותר מהתעלמות מהם.
- השאר מקום לשקט
אחד הכלים החזקים ביותר במוזיקה הוא השקט – הרגעים שבהם המוזיקה נעצרת ויוצרת מתח. במסר שיווקי, אלה הרגעים שבהם אתה נותן ללקוח לעכל, לחשוב ולהרהר. אל תמלא כל רגע במידע. תן מרחב לשאלות, להרהורים ולדיאלוג.
- סיים עם פזמון חוזר
כמו שיר טוב שמשאיר אותך מזמזם את הפזמון, גם מסר שיווקי מוצלח צריך להשאיר רושם מתמשך. מה הדבר האחד שאתה רוצה שהלקוח יזכור? מצא את ה"פזמון" של המסר שלך וחזור עליו בצורות שונות לאורך המצגת.
הרעש סביבנו לא ייעלם. עומס המידע, הסחות הדעת והתחרות על תשומת הלב רק יגברו. אבל כמו מוזיקאי מיומן שיכול לנגן גם באולם הומה אדם, כך גם אנשי שיווק ומספרי סיפורים טובים יכולים להפוך את הרעש לחלק מהמופע.
כי בסופו של יום, ההבדל בין רעש למוזיקה הוא לא בעוצמת הקול – אלא באמנות הארגון, התזמון והרגישות לאוזן השומעת.